HBH Bajor Sörház, Étterem és Panzió - Kazincbarcika
A SÖR ÉLETTANI HATÁSAI

( Sör és az egészség )


Pozitív élettani hatások:

- jelentős antioxidáns tartalmú
- vízhajtó és vesekőképződést megelőző
- az ártalmas LDL koleszterin szintet csökkenti
- nyugtató, altató hatású
- magas vitamin (B1;B2;B3;B6;B9;C;E;H) tartalmú
- jelentős mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz(Cu;Fe;Zn;Ph;Mg)
- virusfertőzések elleni védelem
- stimulálja az immunrendszert ( Xanthohumol tartalma miatt )

Naponta egy fél liter sör a vesekő rizikót 40%-al csökkenti. Mértékletes fogyasztása jó hatással van a szívbetegségek, az agyvérzés és a vérrögképződés elleni vérhígító kezelésekben. Tanulmányok kimutatták, hogy a nékülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést, az izom anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek képződését. A sör nátriumban szegény, zsírokat nem tartalmaz, azonban 92% felett vízből áll.
A sör tápértéke óriási és az orvosok egy része komplett élelmiszerként veszi figyelembe. A sör nem hizlal, (túlfogyasztása azonban igen). Egy korsó sör 140 kalóriát tartalmaz, ami kb egyenértékű egy egészséges szendvicsével.
Németországban a heidelbergi rákkutató intézet kutató orvosa, dr. Norbert Frank elsősorban olyan mechanizmusokkal foglalkozik, amely a rák megelőzését célozza. Hogy a komló sok antioxidánst tartalmaz ez ma már nyilvánvaló. A komló keserűsavából kivont Xanthohumol vegyület minden kutatási eredménynél pozitív hatást mutatott.
Egy mértéktartó sörfogyasztó a napi vitaminszükségletét akár sörből is fedezheti, bár ez mindig a szervezettől is függ, mennyire tudja a tápanyagokat lebontani. Egy hollandiai kutatás bizonyította, hogy a sörben lévő B vitamin a szervezet számára könnyen lebontható formában van jelen.

A HBH BAJOR SÖR (szürt világos, szűretlen világos és szűretlen barna) vendéglőnkben fogyasztható, mely sörök kizárólag a Német Tisztasági Törvények betartása mellett készülnek sörfőzdénkben.


FOGYASSZÁK EGÉSZSÉGGEL E KIZÁROLAG CSAK TERMÉSZETES ALAPANYAGOKBÓL (ivóvíz,árpamaláta,komló,sörélesztő) KÉSZÍTETT, CSODÁSAN GYÖNGYÖZŐ HŰS HABZÓ NEDÜT!!!!

TERMÉSZETESEN MÉRTÉKLETESEN

2009.05.19. (forrás: A \\\\\\\\\\\\\\\\)

HUmán Kft.