HBH Bajor Sörház, Étterem és Panzió - Kazincbarcika
Termékeink: világos (szűrt) sörvilágos (szűretlen) sörbarna sörbúza sörmeggy ízesítésű sör

A kilencvenes évek elején gomba módra szaporodtak Magyarországon a különféle gyártók által kínált sörfőzdék, az akkori gazdasági számítások gyors megtérülést mutattak. A TRIÁSZ Kft. is elhatározta, hogy induló vállalkozása egyik pilléreként sörfőzdét telepít, majd a gyártók által kínált lehetőségek széles palettáját ismerte meg. Egy közel 600 liter/napos kapacitású üzem ára az akkor árszínvonalat ismerve is megdöbbentően széles skálán, 1,5 millió forinttól 13 millió forintig terjedt. Mélyebb tanulmányozás után már világossá vált számunkra, hogy az olcsóbb berendezések alumínium tartályokkal, gyenge minőségű szivattyúkkal, gazdaságtalan teremhűtéssel, szűrő nélkül értékesítődnek.

Egerben a Dobó téren már működött a HBH egyik üzeme, s ezt a bajor licenc alapján készült sört megkóstolva elhatároztuk, hogy ilyen sört szeretnénk mi is készíteni. A számunkra kívánatos 600 liter /napos kapacitású üzem ára akkor 12,5 millió forintba került.

Ma már utólag megállapíthatjuk, hogy jó döntés volt a drágább üzemet telepíteni, ugyanis 20 év után még mindig újszerű, esztétikus sörfőzdében dolgozhatunk, s ugyanolyan minőséget állítunk elő minden alkalommal. A gazdasági körülmények változásai (jövedéki termék lett a sör, szűkült a piac, sok olcsó sör áramlott az országba, folyamatosan csökken az egy főre jutó sorfogyasztás) a kilencvenes évek közel 350 sörfőzdéjéből mára már alig 40 működő sörfőzde számára biztosít megélhetést, így mi is büszkén tekintünk munkánkra, hogy lassan tradicionális termékként sok ember számára biztosítjuk a természetes alapanyagokból készített habzó nedűt.

A minőségről rendszeres laborvizsgálati eredmények tanúskodnak, az első főzetektől kezdve napjainkig, s mind mikrobiológiai, mind kémiai vizsgálataink megfelelnek a német licenc elvárásainak.

Sörünket csapolt formában értékesítjük a magyarországi sörpiacon, versenyképes áron világos, barna búza és meggyes ízesítésű kivitelben. Rendezvényekre hűtős sörcsapot biztosítunk, valamint viszonteladóink részére csapoló berendezést, karbantartást, rendszertisztítást, valamint kiszállítást, reklámanyagot, emblémázott poharakat adunk. Felkészült, nagy munkabírású szakemberekből álló csapat áll rendelkezésükre. Minden érdeklődőt szeretettel látunk, s aki kíváncsi a gyártástechnológiai folyamatokra, annak üzemlátogatást is biztosítunk. Ha már kóstolta, és ízlett, akkor azért, ha még nem kóstolta, akkor azért látogasson el hozzánk, s kóstolja meg Kazincbarcika egyik nevezetességét, a pils típusú HBH Bajor Sört.

Sörfőzdénk 2013 áprilisa óta, a kitűnő kézműves sörei mellett egy maratoni teljesítmény rekorddal is büszkélkedhet. Nevezetesen Kristóf Norbert, az üzem sörfőző mestere, 2013. április 24-én reggel 8 órától egészen péntek (26-a), este 22:45-ig 61 órán keresztül, a maratoni rekordok szabályainak megfelelően foglalatoskodott a sörfőzés műveleteivel, mely által felállította a leghosszabb ideig tartó sörfőzés rekordját - az erről szól hivatalos dokumentum itt érhető el -. A kísérlet alatt 6140 liter HBH típusú sör készült el. (Ezt a sör mennyiséget, ha hagyományos fél literes korsókba töltenénk, és szorosan egymás mellé állítanánk, akkor több mint 1,8 km hosszúságú sör-sor jönne létre.)

 

HOGYAN KÉSZÜL A HBH SÖR?

A 600 éve érvényben lévő német tisztasági törvényeknek megfelelően, szigorúan csak természetes alapanyagokból, úgy mint ivóvíz, árpamaláta, komló és sörélesztő felhasználásával, magas színvonalú követelmények mellett a Bajor Királyi Udvar receptúrája alapján készül.

Kazincbarcikán a TRIÁSZ Kft. 1993. óta e magas kritériumoknak megfelelve, változatlan minőségben gyártja a HBH sört.
Termékünk fogyasztásával jó egészség és kellemes hangulat párosul!

 

FOGYASSZÁK EGÉSZSÉGGEL!

HUmán Kft.